"Zec, kornjača i kompanija" Zrenjanin

Friday, 04 December 2015 15:41

Lutkarska postava Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“ iz Zrenjanina odigrala je predstavu ,,Zec, kornjača i kompanija“ trećeg dana Četrdeset šestih profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Nišu.

Predstava u režiji Dragoslava Todorovića, za koju je tekst napisala Milena Depolo, privukla je više zainteresovanih nego što sala Pozorišta lutaka u Nišu može da primi, zbog toga su organizatori unosili dodatne stolice, a deo gledalaca je predstavu odgledao na nogama. Smeh, nesmetani komentari dece u publici i česti aplauzi stvorili su interaktivnu pozorišnu atmosferu. ,,Zec, kornjača i kompanija“ je predstava prilagođena predškolskom uzrastu, gde glavni likovi sami pronalaze, kako sami kažu, naravoučenije, čime do izražaja dolazi edukativna uloga predstave, a sve to kroz različite forme izražavanja - pozorišta, filma i opere. Uprkos tome, i starija se publika mogla nasmejati jer je predstava bila prožeta domišljatim duhovitostima.

,,Predstava se pravi da zadovolji publiku“, objasnio je reditelj Todorović ,,Morate da imate ciljnu publiku, ali ako cenite svoju publiku onda ćete shodno tome tome i ponašati.“

Dinamična i duhovita dešavanja na sceni bila su propraćena iskrenim reakcijama dece koja su, u pratnji roditelja, činila najveći deo pubike. Pozdravljajući lutke i glumce kada dolaze na scenu i odgovarajući na međusobna pitanja glumaca, deca su menjala stepen interesovanja gledajući predstavu uz iskrene reakcije.

,,Najbitnija stvar je ta reakcija“, rekao nam je glumac Danilo Mihnjević. ,,To pokreće čoveka da bi mogao da nastavi dalje. Ako mi pružimo iskrenu emociju, svako iz publike će odreagovati, a dete najiskrenije zato što ima apsolutnu identifikaciju. Reakcija ne da ne smeta, nego pomaže“, dodao je, komentarišući doskočice najmlađih u toku predstave.

Deo predstave bio je na ekranu u vidu animacije, a glumačka ekipa koju čine: Miroslav Maćoš, Kristian Kardoš, Andrija Poša, Danilo Mihnjević, Snežana Popov, Nataša Milišić, Tatjana Barać je i pevanjem uveselila pubiku.

Ana Đorđević

Foto Tijana Hrčak i Ana Đorđević

zec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanijazec kornjaca i kompanija

Read 815 times Last modified on Friday, 04 December 2015 15:48
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 2433 guests and no members online