Ima li deda odelo

Saturday, 05 December 2015 20:36

foto Jelena Milić

Smrt kao normalna pojava

Takmičarski deo u okviru 46. profesionalnih susreta pozorišta lutaka Srbije završen je predstavom pozorišta mladih iz Novog Sada “Ima li deda odelo?”, koja je održana u niškom Lutkarskom pozorištu.

 

Glavne uloge u predstavi tumače Neda Danilović i Slobodan Ninković. Za režiju je bila zadužena Emilija Mrdaković, za dizajn lutaka, kostima i scenografije bila zadužena Milica Grbić Komazec, dok se za muziku pobrinuo Milorad Mika Mladenović.

Publika je već nakon najave bila različitog raspoloženja. Najmlađi članovi publike su se na početku smejali, a onda se i zapitali “šta je to duša?”. Predstava prati priču jedne porodice u kojoj je najstariji član, deda, preminuo. Roditelji pokušavaju da objasne najmlađem članu porodice, Brunu, gde je deda, šta je duša, i kako se čovek oseća kad umre.

Slobodan Ninković, glumac i animator, istakao je da su se pomalo plašili reakcije dece, jer tema nije ni malo prijatna. I dodao je da su se potrudili da reše neka pitanja koja su imali najmlađi u publici, koji su po njegovom mišljenju najbolji kritičari.

Reakcije dece u publici bile su različite, kao i njihovi utisci. Dok je jednima predstava bila zanimljiva, drugi su bili zbunjeni. Pa su se tako glumci  potrudili da im gubitak drage osobe približe kroz ovu predstavu na pažljiv način. Najbitniji utisak koji je ostavila predstava na decu jeste njihovo shvatanje da je smrt jedna normalna pojava.

                                   

Isidora Savić

Nikola Nikolić

Aleksandar Dimitrijević

 

foto Tijana Hrčak i Jelena Milić

ima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odeloima li deda odelo

Read 915 times Last modified on Tuesday, 20 April 2021 20:31
Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Mačak u čizmama

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 2348 guests and no members online