Alisa u zemlji čuda, Mirjana Đorđević

Tuesday, 01 December 2015 09:33

Prvog festivalskog dana 46. susreta profesionalnih pozorišta lutaka održano je 50. jubilarno izvođenje predstave Alisa u zemlji čuda u režiji Zorana Lozančića. Predstava u izvođenju Lutkarskog pozorišta iz Niša počela je u 18 časova.

Publika je imala priliku da vidi priču o smeloj i dobroj devojci koja putuje u zemlju čuda kroz svoje snove u jednom savremenom izvođenju.

Na pitanje po čemu se ovo izvođenje predstave Alise u zemlji čuda razlikuje u odnosu na ostale, glavna glumica Mirjana Đorđević rekla je da je njihova Alisa specifična jer ima unutrašnju metamorfozu, koju ona doživljava iznutra, u sukobu sama sa sobom i u svom odrastanju, kojoj fali samo malo samopouzdanja i malo vere.

Mirjana je na pitanje kako su tekle same pripreme izjavila: ,Posle višegodišnje saradnje sa rediteljem Zoranom Lozančićem uspela sam da stvorim mogućnost da sama istražujem i dodala da je za nju i ostale glumce sam istraživački put veoma neizvestan, ali i zanimljiv i interesantan.

U glavnoj ulozi – Mirjana Đorđević, a pored nje glumili su još i Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Za kraj, uz ustanovljenu činjenicu da je Alisa u zemlji čuda ipak jedna predstava o odrastanju, a na pitanje da li glumci lutkarskih pozorišta ikada odrastu, Mirjana je odgovorila da ipak ne, da su zajedno sa decom zauvek mladi, mladi duhom. Rekla je da veruju da će uspeti da ožive jednu lutku koja je samo vizuelno delo, a da bi postala lik na sceni potrebna je glumčeva vera i hrabrost igre.

Publika je gromoglasnim aplauzom ispratila kraj predstave i pozdravila sve glumce. Predstava je propraćena raznim tonskim i svetlosnim efektima, te je na publiku ostavila jači utisak.

Nataša Efremov

vjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pir

Read 1179 times
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 2421 guests and no members online